Registracija
?? $$$video|hr ??

Što je INININ code: vrste, povijest stvaranja

Danas se svugdje nalaze kodovi za tinejdžere: na stranicama, reklamnim plakatima, kafićima i restoranima. Izvana izgledaju poput barkodova i sastoje se od malih geometrijskih kvadrata. Koristeći svoj pametni telefon, možete koristiti kod za odlazak na stranicu s potrebnim informacijama bez nepotrebnih radnji.

U članku ćemo razmotriti što je važno znati o kodu od nule, koje su njegove značajke i značenje, povijest stvaranja, kako izgleda, koje su vrste, koje su razlike od crtičnog koda.

Code-kod: što je to i tko ga je izmislio

Šifra za Zinsin-Zinsin (doslovno "kod za brzi odgovor") - dizajniran je za brzo dešifriranje podataka koji su u njemu ugrađeni. U početku su mnogi proizvođači primijenili crtični kod na svoje proizvode kako bi automatski pročitali podatke i unijeli ih u bazu podataka. Međutim, s puno robe taj se postupak usporio, jer se crtični kod mogao skenirati samo pod određenim kutom, a puno se toga moralo raditi ručno.

Tko je izmislio kod za tinejdžere? Japanci su prvi razmišljali o poboljšanju crtičnog koda. Početkom 1990-ih, podružnica Sosin, Sosin, započela je s razvojem novog programa koji bi uključivao više podataka od crtičnog koda i bio bi podložan brzom dešifriranju. Masahiro Jara, tehnički direktor tvrtke Innosin, nadahnut logičnom igrom na ploči "innosin" koja zahtijeva ploču, crno-bijelo kamenje, smatrao je da je to savršena matrica za postavljanje informacija. Rezultat njegove ideje bila je pojava dvodimenzionalnog matričnog koda koji je olakšao pristup internetskim stranicama. Izumitelj je radio na inovacijama 2 godine.

U početku se u proizvodnji automobila koristio kodes of Sosin. No, zahtjevnim japanskim potrošačima bilo je važno znati odakle dolazi roba, a postupno je i kodeks u odnosu na druge industrije. Počeo se koristiti u proizvodnji hrane, lijekova, strojeva i druge robe.

Kako bi uključio druge tvrtke u razvoj, Masahiro je odlučio otvoriti patent za svoj izum. Tako je kod za odrasle postao široko rasprostranjen širom svijeta, mnoga su ga poduzeća počela koristiti, a istodobna Distribucija mobilnih telefona s kamerom postala je poticaj da izum "ode ljudima". Danas svatko može lako stvoriti svoj vlastiti kod za indeksiranje. Opširnije kako sami stvoriti kodeks za odrasle-kod u ovom članku.

Zašto mi treba sinus-kod

Gdje mi je potreban kod za mjesec dana? Dvodimenzionalni matrični kodovi danas se koriste svugdje. Mogu se naći u bilo kojem području života.

INININ-kod je u najvećoj potražnji:

 1. Za šifriranje internetskih adresa kojima možete brzo pristupiti sa svog pametnog telefona tako da zaslon usmjerite prema uličnom znaku, reklamnom plakatu, pakiranju proizvoda, vodiču. Ne morate unositi adresu e-pošte, prijelaz na nju vrši se automatski.
 2. U području putničkog prometa (brojevi karata su kodirani, koji se pregledavaju okretnicom ili terminalom).
 3. Za bezgotovinsko plaćanje. Kinezi su ih prvi savladali, gdje internetska plaćanja čine 80% svih transakcija. Za Ruse, prema ovom principu, rade Sberbank (sustav brzog plaćanja) i beskontaktna plaćanja Sberbank.
 4. U tehničkim procesima. Dakle, u industrijskim poduzećima ili u željezničkim skladištima, na svaki mehanizam ili dio primjenjuje se INSUIN kod. Kada se provjere, podaci se automatski unose u "kontrolni popis".
 5. U ugostiteljskim objektima-idite na virtualni - elektronički izbornik i internetske narudžbe.

Cuardov kod pronašao je novi dah tijekom pandemije koronavirusa. Predstavnici Narodne Republike Kine također su ovdje bili prvi koji su osobne podatke o građanima povezali s aplikacijama s mogućnošću skeniranja koda za indeksiranje. Po ulasku u mjesta za masovnu upotrebu, osoba je dužna skenirati kod SNOSINIJA, dok se podaci o njemu prenose regulatornim tijelima koja provjeravaju njegove kontakte s nositeljima snosin-19, posjete zaraženim područjima ili kršenje samoizolacije.

Innosin je smislio program "zdravstveni kod" pomoću kojeg možete pratiti kretanje građana. Dakle, ovisno o mjestu (Zemlja, područje, mjesto s velikim brojem zaraženih ljudi) ili kontaktu sa zaraženim ljudima, osobi se dodjeljuje određeni status prikazan u određenoj boji (crvena, žuta i zelena). Oni koji su primili crvenu šifru, smatraju se posebno opasnima i moraju se pridržavati strogih karantenskih mjera.

Francuzi koriste AINSUS-kod koji je izdalo Ministarstvo unutarnjih poslova-kao propusnicu koja daje razlog za napuštanje kuće u samoizolaciji. Prilikom provjere od strane policije, francuski državljanin dužan je predočiti AINSUS-kod koji se učitava prije svakog izlaska na ulicu.

Svatko tko uđe u Maleziju i Tunis dobiva posebnu narukvicu s personaliziranim kodom koji ljudi moraju skenirati dva puta dnevno kako bi izvijestili o svojoj lokaciji i zdravstvenom stanju.

Kodni kod pomoći će vam da brzo prenesete aktivnosti s izvanmrežnog na online. Na primjer, vidio sam stvar u trgovini − možete odmah otići na stranicu. Ili možete demonstrirati internetski projekt nekome tko ima posjetnica s kodom za broj od oglašivača. INNINISIN code omogućuje kupnju robe s popustom i pravo na povrat novca, organizatori zadataka skrivaju tragove za igrače u njima.

Kako izgleda sinus-kod

Izvana, kod kod izgleda ovako: bijeli kvadrat, unutar kojeg se nalaze mali crni kvadrati zatvoreni u dvostrukim okvirima-bijeli i crni, te mali crno − bijeli moduli različitih veličina, nalik Tetrisu.

Elementi koda za zimu:

 1. Uvlaka u obliku bijelog obruba na rubovima. To je granica koja omogućuje skeneru čitanje koda.
 2. Uzorak pretraživanja (crni kvadrati dolje lijevo, gore lijevo i desno).
 3. Uzorak poravnanja koji vam omogućuje čitanje koda čak i u iskrivljenom obliku.
 4. Trake za sinkronizaciju su linija u obliku slova u obliku slova koja se nalazi između kvadrata uzorka pretraživanja. Uz njihovu pomoć prepoznaje se čak i oštećeni kod ininsusa.
 5. Verzija. Smješten u blizini gornjeg desnog kvadrata, označava verziju koda koji se čita.
 6. Ćelije podataka-sve ostale kodirane informacije (poruka, veza, telefonski broj itd.)

Jedan kod koji može sadržavati:

 • brojevi-do 7089;
 • pisma-do 4296;
 • hijeroglifi-do 1817;
 • bajt binarnog koda - do 2.953 (uključujući 2.953 slova ćirilice u Ainsu-1.251 ili 1.450 slova u ainsu-8).

Uz malu količinu informacija, neki će moduli ostati prazni. Tehnički dio koda omogućuje kameri pametnog telefona da odredi mjesto i izračuna veličine modula, a sadrži i informacije potrebne za prepoznavanje koda (maska, razina korekcije i verzija).

Slova, brojevi, posebni znakovi, slike i zvukovi prenose se pomoću kodova za indeksiranje. Da bi se šifrirale slike i zvukovi, informacije moraju biti komprimirane što je više moguće kako ne bi bile previše uobičajene. Mnogo je češće da će se kodni kod jednostavno povezati sa slikom ili audio datotekom.

Informacije se mogu kodirati vodoravno i okomito, zbog čega je kod za broj koji sadrži toliko znakova. Možete skenirati podatke iz bilo kojeg kuta, pa čak i iz oštećenog koda.

Minimalna veličina koda za NINSU (u pikselima) je 21 ninsus 21, a maksimalna 177 ninsus 177.

Vrste kodova za spavanje

Postoje 2 vrste kodova − statički (za višekratnu upotrebu) i dinamički (za jednokratnu upotrebu). Prvi pohranjuje podatke koji se ne mogu mijenjati (tekst, telefonski broj, veza). Ako pokušate urediti podatke, morat ćete ponovno stvoriti kod, tj. Statističke kodove za tinejdžere koriste oni koji ne trebaju mijenjati podatke.

Dinamički kodovi mogu se uređivati nakon što su stvoreni bez promjene samog koda. Izrađuju se jednom, ali u bilo kojem trenutku možete promijeniti i podatke i vezu na kojoj se prikazuju.

Inininki kod ima nekoliko verzija, ovino o metodi kodiranja, ali najčešće korištene u 4 verzije.:

 1. Digitalni-za brojeve od 0 do 9, omogućuje vam snimanje do 7089 znakova.
 2. Alfanumerički - za decimalne brojeve, velika slova, znakove i razmake (može se pohraniti do 4296 znakova).
 3. Binarno-za kodiranje od 8859-1 (sadrži do 2953 znaka).
 4. Kanji - za japanske znakove u kodiranju od strane Alinsa. Najmanje je učinkovit jer pohranjuje do 1.817 znakova. Postoji još jedno kodiranje kanji − ININSUSA, ali ne mogu ga prepoznati svi skeneri.

Osim toga, postoje dodatne izmjene: način strukturiranog dopunjavanja (koji čita do 16 kodova za indeksiranje) i innini1, koji služi kao barkod.

Inin-code može koristiti više kodiranja odjednom, pod uvjetom da svako od njih ima ispravnu verziju koda.

Postoji i klasifikacija prema izgledu:

 • izvorna verzija koda za indeksiranje je 3 uzorka pretraživanja uglova;
 • Aztec s 1 uzorkom pretraživanja u središtu;
 • Maksimalni kod s 1 uzorkom pretraživanja u sredini čije stanice nalikuju saću;
 • Pravokutni oblik ININ417 je projek između INININOG koda i crtičnog koda.;
 • Semakod je matrica podataka bez uzoraka pretraživanja.

Koja je razlika između koda i crtičnog koda?

Kada je razvijen INININ kod, barkod je već potojao, ali bio je manjkav. Primijenjen je na proizvod ili proizvod, tako da je prevođenjem brojeva u štapiće bilo moguće dobiti informacije s bilo kojeg mjesta na svijetu (nacionalni kod proizvođača, kod proizvođača, Kod proizvoda).

Glavna razlika između koda inin i crtičnog koda je u tome što prvi omogućuje šifriranje više informacija. Ako se za numeriranje robe koristi barkod, tada je kod za ALINSUS univerzalniji i omogućuje vam kodiranje ne samo brojeva, već i mnogih drugih podataka. Istodobno je kompaktniji od crtičnog koda, podržava širok skup znakova i može se lako stvoriti i ispisati.

Ponekad se u barkodovima prave pogreške. Mogu se primijetiti kada, na primjer, prilikom kupnje na blagajni skener prikazuje drugi proizvod. A inin-code ima ugrađenu zaštitu od pogrešaka. Za čitanje i tumačenje crtičnog koda potrebne su posebne tehnologije, a dešifriranje koda od nule može se obaviti pomoću običnog pametnog telefona, što ga čini dostupnijim širokom krugu potrošača.

INININ kod je pritupačan način pohrane bilo kakvih podataka (tektovi, adree e-pošte, telefonki brojevi) na optičku naljepnicu koju prepoznaje Troj. Podaci se kodiraju pomoću posebnih predložaka u kvadratnom okviru koji se čitaju i pretvaraju u korisničke informacije pomoću uređaja za skeniranje ugrađenog u memoriju telefona ili uobičajene kamere na pametnom telefonu.